Grozljivo: Čebelar našel 37 milijonov mrtvih čebel!

Grozljivo: Čebelar našel 37 milijonov mrtvih čebel!

Viralno
Kanadski čebelar David Schuit je v nekaj tednih izgubil neverjetnih 37 milijonov čebel, oziroma kar 600 panjev. Za takšen pomor naj bi bilo krivo bližnje koruzno polje, kjer so sadili gensko spremenjeno koruzo, to pa nato škropili z insekticidom, ki je v Evropski uniji prepovezan zaradi vsebnosti neonikotinoidov. Čebelarji krivijo pesticida Imidacloprid ter Clothianidin, ki se vežeta na pelod in nektar v rastlinah,saj se je pomor čebel zgodil ravno v času, ko se je pričela njuna prodaja. Ameriški znanstveniki so v čebeljem medu, vosku, čebelah in pelodu našli kar 121 različnih pesticidov, kar podpira trditve, da so za množično izumiranje čebel krivi pesticidi. Ti tako ali drugače oslabijo imunski sistem čebel, katere nato podležejo bakterijskim in virusnim okužbam. Pristojne sl
Groza: Zastrupil psički

Groza: Zastrupil psički

Nekategorizirano
Človeška brezsrčnost kot kaže, res nima meja. Neznani storilec je v Rabelčji vasi na Ptuju zastrupil 2 psički! Lastnica je na dan dogodka v nedeljo 14.7.2018 psički odpeljala v veterinarsko bolnico, kjer so po želodčni vsebini ugotovili, da so bili zaužiti koščki mesa zastrupljeni! S katero snovjo sta bili psički zastrupljeni ni znano. Nesrečni kosmatinki sta na srečo dogodek preživeli, so sporočili s policijske uprave Maribor. Neznanega storilca sumijo kaznivega dejanja mučenja živali po 341. členu kazenskega zakonika (KZ-1), a ga za zdaj še iščejo.
Video: Jelinčič jim jih je znova napel! Poglejte kaj ga je razjezilo…

Video: Jelinčič jim jih je znova napel! Poglejte kaj ga je razjezilo…

Nekategorizirano
Zmago Jelinčič Plemeniti je na svojem profilu objavil govor z druge seje državnega zbora, kjer so poslanci razpravljali o sprejemu predloga vlade v odstopu, o dopolnitvah zakona o zdravniški službi. Vlada je predlagala, da bi k nam prihajali zdravniki iz drugih koncev sveta, kar bi Slovenijo stalo precej veliko denarja! Zmago je brez dlake na jeziku vladi sporočil, da ima dovolj tega nategovanja slovenskega naroda in da se s predlogom tako ne strinja, njegov posnetek pa si je sami v prvem dnevu ogledalo prek 20.000 posameznikov. Poglejte posnetek in če se z njim strinjate, ga delite naprej, da ga bodo videli tudi ostali! https://www.facebook.com/JelincicZmagoPlemeniti/videos/10156658806748534/
FUJ!! Oči vas v bazenu ne pečejo zaradi klora, ampak…

FUJ!! Oči vas v bazenu ne pečejo zaradi klora, ampak…

Nekategorizirano
Marsikdo se v teh poletnih dneh, s spremenljivim vremenom, ohladi v kakšnemu izmed javnih bazenov. Nemalo kopalcev pa se med in po osvežitvi sreča z razdraženo kožo in pekočimi očmi. Čeprav med ljudmi velja prepričanje, da gre za posledico klora v vodi, katerega kopališča dodajajo za zatiranje razvoja bakterij, pa je resnica precej bolj ogabna. Znanstveniki namreč pojasnjujejo, da klor ne povzroča pekočega občutka sam po sebi, temveč šele, ko nase veže urin in znoj iz vode v bazenu! Ravno zato je pomembno, da se pred skokom v bazen oprhamo, saj s tem umazanije ne prenesemo v bazen.
Konj padel v greznico. Rešili so ga gasilci

Konj padel v greznico. Rešili so ga gasilci

Viralno
  Ob 19.15 je v naselju Laze pri Grobniku v Občini Litija zaradi odprtega pokrova v greznico padel konj, poroča Uprava RS za zaščito in reševanje. Veterinar je moral najprej s pomirjevalom umiriti konja, gasilci PGD Litija in Gabrovka pa so razbili steno greznice ter rešili nepoškodovanega konja. Fotografije, kako je potekalo reševanje, si oglejte tukaj (foto:facebook/PGD Litija)  
Ko gredo fotografije s plaže povsem narobe, nastane to!

Ko gredo fotografije s plaže povsem narobe, nastane to!

Zabavno
Dandanes nas kamere spremljajo prav na vsakem koraku. Seveda pa se marsikdo najraje pohvali s fotografijami, kjer poležava na plaži, ali pa v svoj zaslon ujame ''soseda''. No, včasih te fotografije nastanejo v zares neprimernih trenutkih. Vse skupaj pa postane še bolj pestro, ko se fotografije znajdejo na spletu. Ups...                 Ja, včasih se nam pa res lahko zelo zalomi celo pri nedolžnih fotografijah, ali zgolj uživanju na plaži. Ste tudi vi kdaj posneli kakšno ''sočno''?
Vroča hrvaška miss športa!

Vroča hrvaška miss športa!

Vroče
Se bo slovensko navdušenje nad hrvaškimi športniki nadaljevalo z novo hrvaško miss športa? Naziv je tokrat prejela Ivana Jurković, sicer doma s Korčule, ki je evropska in svetovna prvakinja v veslanju. Poleg zmage na lepotnem tekmovanju pa je slavila tudi naslov miss fotogeničnosti. Hrvaški Jutranji list piše, da je mlada Hrvatica tako najlepše možno proslavila svoj 18. rojstni dan.  
Helikopter na Vršiču reševal zlatega prinašalca

Helikopter na Vršiču reševal zlatega prinašalca

Viralno
V občini Bovec je nekaj pred tretjo uro popoldan posredoval helikopter slovenske vojske, ki je v dolino prepeljal poškodovanega reševalca in ... zlatega prinašalca, katerega naj bi pičila kača. Lastnik nesrečnega kužka je na pomoč poklical bovško gorsko reševalno službo, a si je eden izmed reševalcev pri posredovanju poškodoval nogo.
Naj se sliši še tako neverjetno, a teh 20 dejstev je resničnih

Naj se sliši še tako neverjetno, a teh 20 dejstev je resničnih

Zanimivosti
Ja, naš svet je res pester in zanimiv. Predstavljamo vam 20 dejstev, ki so, verjeli ali ne, še kako resnični. 1. Večno mladi? Če bi lahko potovali s svetlobno hitrostjo, se za Zemljane ne bi starali. 2. Najstarejše drevo Najstarejše drevo na Zemlji, ki še vedno stoji, je staro okrog 5000 let. To je približno toliko, kot egipčanske piramide. Nahaja se v Kaliforniji, njegova točna lokacija pa je skrivnost. 3. Pol letna tema Sonce na Severni pol ne posije od 21. marca do 23. septembra. 4. Starodavne živali Želve so na Zemlji živele že pred dinozavri. Tudi krokodili obstajajo že okrog 200 milijonov let! 5. Snežinke Snežinka včasih potrebuje kar dve uri, da pade iz oblakov na Zemljo 6. Jesen iz vesolja Barvitost jesenskega listja je je vidna tudi iz vesolja.
Groza! Strela na Bledu zadela nosečnico!

Groza! Strela na Bledu zadela nosečnico!

Viralno
Na kopališču Mlino na Bledu je strela udarila v drevo, pod katerega so se ljudje skrili med nevihto. Po udaru strele je v zrak vrglo več kot 20 oseb, med katerimi je bila tudi noseča 40-letnica s svojo šestletno hčerko. Slednjo so z masažo srca oživili nazaj, mati pa je bila huje poškodovana in so jo s helikopterjem prepeljali v UKC Ljubljana. Po poročanju očividcev so več osebam z oživljanjem rešili življenje, med njimi sta bila tudi dva nemška državljana, ki sta na opazovanju v bolnišnici na Jesenicah.   Kako ravnati ob nevihtah? Ob nevihtah se izogibajte vodam, odprtih prostorov, višjih površin, visokih predmetov, kot so drevesa ali stebri, izogibajte se tudi kovinskih predmetov, kot so ograje, žice, kovinske ute, palice za golf, kolesa ali delovno orodje. Izogibajte se