7 slavnih mamic, ki imajo otroke z Downovim sindromom

Spoznajte sedem znanih žensk, ki imajo otroke z Downovim sindromom. Same so mnenja, da se od ostalih mamic v ničemer ne razlikujejo in da se tako kot vsi starši, srečujejo z vzponi in padci, strahom, veseljem, ter neizmerno srečo in ljubeznijo.

Spoznajte jih:

1. Sally Phillips

Igralka Sally Phillips, ki ste jo lahko videli tudi v filmu Dnevnik Bridget Jones ima sina Ollieja, ki ima Downov sindrom. Leta 2016 je posnela dokumentarec: ”Svet brez Downovega sindroma?”. Z dokumentarcem je želela, da se gledalci vprašajo v kakšnem svetu živimo in komu menijo, da je v njem dovoljeno živeti.

 

2. Caterina Scorsone

Igralka Caterina Scorsone, ki jo večina pozna po liku nevrokirurginje v seriji Grey’s Anatomy, je ponosna mamica male Palome Michaele. Njene prikupne fotografije deli s svojimi sledilci na njenem instragram profilu, v eni izmed njih objav pa je zapisala: ”Lepota. Mir. Zadovoljstvo. Sprejetost. Pripadnost. Svoboda. Avantura. Blagoslov, večji od vseh mojih najbolj divjih sanj.

 

3. Amanda Booth

Amanda Booth je znana igralka in model. Je tudi velika borka za ljudi z Downovim sindromom in se zavzema, da bi mediji spodbudno prikazovali življenja mamic z otroki s posebnimi potrebami. Tudi sama ima sina Micaha z Downovim sindromom.

 

4. Joey Feek

Joey Feek je bila priljubljena ameriška contry pevka. Z možem Roryem sta bila čudovit duet, povezovala pa ju je tudi njuna čudovita hčerka Indiana. Joey Feek je leta 2016 izgubila bitko za rakom, a Rory še vedno deli prisrčne fotografije in videoposnetke njune hčerke na socialnih omrežjih.

 

5. Lisa Gungor

Lisa Gungor, ustanoviteljica skupine Gungor ima z možem Michaelom hčerko Lucette, ki jo ljubkovalno kličejo Lucy. Njeno ime pomeni ‘luč’ zato sta ji starša posvetila pesem z naslovom Luč, ki ji je res vredno prisluhniti.

 

6. Julie Newmar

  

Igralka Jule Newmar je najbolj poznana po vlogi Cat Woman v TV seriji Batman v 60-ih. Ima sina edinca Johna, ki ima Downov sindrom. V nekem intervjuju je o njem povedala takole: ”On je vzrok za za moj širši pogled na življenje. Odgovoren je za moje razumevanje in prakso brezpogojne ljubezni. John je tisto, zaradi česar je moje življenje popolno.”

 

7. Maria Doyle Kennedy

Irska pevka in igralka Maria Doyel Kennedy, ki je predvsem znana po predstavah ‘The Tudors’ ima odraslega sina Daniela, ki ima Downov sindrom. Posnela je kratek film z naslovom ‘Drugačen dan’, ki govori o dveh najstnikih z Downovim sindromom. Ena izmed zvezd v filmu je prav njen Sin Daniel.

 

Facebook Comments