GANLJIVO: To je napisala možu, preden je izgubila bitko z rakom

To je pismo, ki ga je žena napisala možu medtem, ko je bila bitko z rakom.  V trenutku, ko ga je mož prebral je vedel, da ga mora deliti z ljudmi, saj je razmišljanje njegove žene lahko v poduk vsem.

Takole je zapisala:

VEM, DA SI RAZOČARAN

“Torej … Imam dobro in slabo novico. Slaba je na žalost ta, da sem mrtva. Dobra novica pa je, da si ti definitivno živ (razen, če imajo v onostranstvu WiFi). Vem, da si razočaran. Za razočaranje ne gre iskati besed. Ampak jaz sem tako vesela, da sem živela življenje polno ljubezni, radosti in čudovitih prijateljev. Presrečna sem, da lahko povem, da ničesar ne obžalujem in da sem vso svojo energijo usmerjala v to, da sem živela polno življenje. Hvala ti za to čudovito življenje.

Nič več nisem v tem bednem telesu, ki se je zarotilo proti meni. Prosim ne spominjaj se me z obžalovanjem in žalostjo. Nasmej se in vedi, da sva imela skupaj čudovito življenje in da je bil najin čas naravnost neverjeten. Nočem, da bi bili ljudje zaradi mene žalostni. Rada spravljam ljudi v smeh, zato prosim, da se raje smejiš ob najinih skupnih spominih, kot pa objokuješ tragiko moje zgodbe.

Prosim pripoveduj najini Brianni zgodbe, da bo vedela, kako zelo jo imam rada. In kako ponosna sem nanjo. Ničesar nisem imela raje, kot biti njena mama. Ničesar.

VSE JE SREČA

Vsak trenutek z njo je bil sreča, ki si je nisem mogla predstavljati, dokler ni prišla v najino življenje. In ne reci, da sem izgubila boj z rakom. Ker rak mi je res vzel skoraj vse, toda nikoli mi ni vzel moje ljubezni, upanja in radosti. Ni bila bitka, bilo je samo življenje, ki je mnogokrat brutalno in nepošteno, in tako včasih pač je. Nisem izgubila. Način, kako sem živela z rakom, vsa ta dolga leta, je zame precej velika zmaga.

Prosim zapomni si naslednje. Najbolj pomembno je, da sem imela to neznansko srečo, da sem preživela več kot desetletje z ljubeznijo mojega življenja in s svojim najboljšim prijateljem Jeffom. Prava ljubezen in sorodne duše zagotovo obstajajo. Vsak dan je bil poln smeha in ljubezni z Jeffom na moji strani. Je najboljši mož v vesolju.

ČAS JE DOBRINA

Ljubim ga bolj, kakor samo sebe. In najina ljubezen je tako posebna, da bo živela večno. Čas je najdragocenejša dobrina na svetu in za ta dolgi čas, ki sem ga preživela z Jeffom, sem neizmerno hvaležna.

Jeff, ljubim te!

Upam, da se me boš čez čas lahko spominjal z nasmehom na obrazu, saj je najina ljubezen dih jemajoča. Prijatelji, ljubim vas in hvaležna sem vam za čudovito in navdihujoče življenje. In hvala vam tudi vsem čudovitim sestram in zdravnikom, ki ste skrbeli zame.

SLAVITE ŽIVLJENJE

Upam, da boste vsi živeli dolga, polna in srečna življenja, kakor sem ga sama. Če greste na moj pogreb, nazdravite name in ponosna bom na to. Slavite življenje z zabavo, saj življenje je samo eno.

 

Pismo je na facebooku delilo že več kot 30.000 ljudi, delite ga tudi vi in opomnite ljudi, kako pomembno je, da izkoristimo življenje, ki nam je bilo dano, ga zajamemo z veliko žlico in uživamo v vsakem trenutku.

 

Facebook Comments