GROZLJIVO: Živali v hlevu našli do trebuha v iztrebkih

Društvo za zaščito konjev je objavilo grozljive fotografije konjev in bikov, katere so našli zanemarjene, do trebuha zasute z lastnimi iztrebki. Društvo je na svoji Facebook strani zapisalo, da so se veselili »velikonočnega darila«, saj so pričakovali konja, ki naj bi bil urgentno inšpekcijsko odvzet nemarnemu lastniku.

Toda pričakal jih je šokanten prizor. Konja so morali najprej izkopati iz »natančno 1.2 metra« globokega gonja, toda živali žal ni bilo več pomoči. Po rešitvi iz smrdečega zapora se je zgrudil na tla in ni več vstal. Veterinar ga je po nalogu inšpekcije uspaval in preprečil nadaljnje muke.

Prav nič lepši prizor pa reševalcev ni čakal v hlevu, kjer so bili nastanjeni biki. Ti so stali v lastnih iztrebkih in urinu, ter v njih »gnili pri živem telesu«. V društvu so zapisali, da je bil smrad neznosen.

Sram me je, da sem človek. Sram je lahko sosede okoli, ki so vedeli, kaj se dogaja, pa niso prijavili. Največja sramota pa leti na veterinarje, tiste ljudi, ki vedo, kaj se po hlevih dogaja, pa niti po svoji uradni dolžnosti, niso prijavili tako hudega trpljenja in zanemarjanja.”

Pozvali so vse, ki mora veste za podobne primere, da jih nemudoma obvestite na info@dzk.si

Pozor, fotografije so zelo nazorne!

This slideshow requires JavaScript.

 

Facebook Comments