Matjaž Lovše zgrožen nad Slovenci

Prah tragične nesreče v Mariboru, kjer je življenje izgubila mlada, noseča Urška in njen prezgodaj rojeni otrok Oskar Izak se še ni polegel. Statistika kaže, da je v letošnjem letu, do meseca septembra kar 1100 nesreč, katerih krivec je bil pijan voznik. A nekateri so mnenja, da se nesreče pač dogajajo.

Dejstvo je, da pijan človek ne sodi za volan.

Na svojem facebook profilu je o tem opozoril tudi znani radijski voditelj Radia 1 Matjaž Lovše, ki je zgrožen, da so nekateri mnenja, da ta številka ni zaskrbljujoča. Takole je zapisal:

”Resno!?! Nič takega?!?
To je eden od komentarjev, ko berem novico, da je bilo letos do septembra 1100 nesreč zaradi pijanih voznikov. 14 mrtvih zaradi alkohola za volanom! Ljudje komentirajo…ah to ni nič, drugih nesreč je veliko več. Pa a vi to resno? Beseda nesreča pove vse…ja se zgodi ampak, ko sedeš pijan za volan to ni več nesreča ampak naklepno izzivaš usodo. Razloži to, da ni nič takega, če jih par spiješ možakarju, ki mu je umrla noseča žena in kasneje še prezgodaj rojen otrok. Pravzaprav ne, vprašaj tega tipa, ki jo je pijan zbil, če ni to nič takega.
Na facebooku tako radi preklinjamo policaje. Veliko imen imamo za njih, od inkasantov do besed, ki jih ne bom pisal. Noben pa ne napiše…mater sem kreten, da sem šel čez naselje 70km/h, preklet bedak, da sem se vozil pijan. Neeeee to pa ne. Mi smo top vsi ostali krivi. Dajte prosim vi, ki pišete take bedarije po netu malo vklopit možgan. Res, napni to mišico malo, da ti ne zakrkne do konca, ker si res blizu. To, da ti vzamejo izpit in ti dajo 1000€ kazni ni nič…NIČ v primerjavi z mislijo, da bi moral živet z mislijo, da si ubil nedolžno nosečnico in njenega otroka.
Ni ti težko pustit 100€+ v lokalu za pijačo, 5€ za taksi pa boš bankrotiral al kaj? Res prosim še enkrat…malo…vsaj malo napni možgan za spremembo. Pomojem vsak zmore. Za 14 ljudi je že prepozno letos in za tiste, ki so krivi bodo to nosili celo življenje. 😡”

 

Delite naprej, če se strinjate z njim.

Facebook Comments