Michael Schumacher vstal iz postelje!

Slovenski športni portal www.svet-hitrosti.com poroča, da je Michael Schumacher po poročanju britanskih medijev po hudi poškodbi glave pred petimi leti zdaj vendarle napredoval in da naj ne bi bil več priklenjen na posteljo.

29. decembra 2013 je tako navijače Schumija, kot tudi druge gledalce formule 1 pretresla novica o težki poškodbi sedemkratnega svetovnega prvaka, ki je pri smučanju v francoskih alpah padel, ter si hudo poškodoval glavo. Po nekaj tednih v komi se je vrnil domov, v vseh petih letih pa so bile informacije o njegovem zdravstvenem stanju zelo skope. Leta 2016 je na sodišču v Hamburgu Schumacherjev odvetnik Felix Damm potrdil, da nekdanji dirkač Ferrarija in Mercedesa ne more hoditi.

Kasneje je o Nemčevem zdravstvenem stanju drobtinico izdal nadškof Georg Ganswein, ki je povedal, da se je srečal z rekorderjem v naslovnih svetovnega prvaka, nazadnje pa je v javnost podatek izdal tudi Jean Todt, Schumacherjev bližnji prijatelj in predsednik mednarodne avtomobilistične zveze FIA. Francoz je dejal, da je Schumacherja obiskal na njegovem domu, kjr sta si skupaj ogledala dirko za VN Brazilije, ki je bila na sporedu prejšnji mesec.

Michael Schumacher bo 3. januarja dopolnil 50. let, do takrat pa njegova predstavnica za javnost, Sabine Kehm vse podpornike Schumija naproša: “Najboljše darilo za Michaela in njegovo družino bo, če se ga bodo ljudje spominjali kot najboljšega dirkača in lomilca rekordov.”

 

Facebook Comments