NEVERJETNO! Ženska, ki je v avtu “kuhala” pse, jih bo morda dobila nazaj!

Potem ko je Radio Capris z Obalnim društvom proti mučenju živali sprožil akcijo reševanja psov, ki jih švicarska državljanka zapira v pregreti avtomobil, so včeraj iz policijske postaje Koper tudi uradno potrdili, da je veterinarski inšpektor lastnici pse odvzel. Namestili so jih v lokalno zavetišče. V poročilih policije je zapisano, da je pse v nekaj dneh vsaj štirikrat pustila v razgretem avtomobilu, sama pa obiskala različne lokale. Priče so potrdile, da je lastnica enega od psov v nekem lokalu celo pretepala!

Zoper lastnice so enkrat že uporabili prisilna sredstva, skupno pa so jo v teh dneh oglobili že za skoraj 4.000 evrov. A vse to je vseeno ni odvrnilo od tovrstnega početja.

Da pa se je veterinarska inšpekcija na tovrstno početje sploh odzvala, so se na obalnem Društvu proti mučenju živali in Radiu Capris kar pošteno namučili. Sicer so s Policije sporočili, da imajo z veterinarsko inšpekcijo sprejet protokol o usklajenem delovanju pri obravnavi živali, zaprtih v pregretih vozilih in da njihovo delovanje lahko ocenijo kot zgledno, a v tem primeru žal tega ne moremo reči, saj v zadnjih primerih veterinarski inšpektor na kraj dogodka ni prišel.

Meni je bilo povedano, da so psi v redu. Ne vem, zakaj bi prišla zdaj dol. Bomo reševali drugi teden, ali kaj?” je bil odgovor veterinarske inšpektorice, ki so jo v soboto klicali z Obalnega društva proti mučenju živali.
Jaz moram imeti razlog, da odvzamem pse. Ne morem jih odvzeti kar tako,” pojasnjuje inšpektorica. Zakaj inšpektorji v pretepanju in “kuhanju” psov niso videli razloga za takojšnji odvzem, ostaja en velik vprašaj.

Poslušajte celoten pogovor z veterinarsko inšpektorico:

 

Po treh neuspelih poskusih, se je veterinarska inšpekcija le odzvala, a šele po tem, ko je Radio Capris celotno dogajanje objavil na socialnih omrežjih. Lahko bi rekli, da je primer dobil svoj epilog zgolj zaradi pritiska javnosti.

Z Veterinarske postaje pojasnjujejo, da so pse odvzeli začasno, saj se je puščanje psov v razgretem avtomobilu ponavljalo dalj časa, lastnica psov pa nima urejenega začasnega prebivališča, ki bi psom omogočil ustrezne razmere bivanja. Ker vremenarji v prihodnje napovedujejo nadaljevanje vročine, bodo psi odvzeti, dokler lastnica ne predloži dokazov, da ima za pse ustrezen bivalni prostor, ki zagotavlja zaščito pred padavinami, vetrom, mrazom in sončno pripeko, omogoča potrebno gibanje in preprečuje pobeg živali.

Ker je švicarska državljanka v Sloveniji kot turistka in ima stalno prebivališče najverjetneje urejeno v tujini, s tem pa  tudi izpolni pogoje, ki ji jih je postavila veterinarska inšpekcija. Po tem lahko sklepamo, da bodo kljub nedvoumnih dokazov večkratnega puščanja psov v vročem avtomobilu in pretepanju, naslednji teden psi spet pri njej.

Facebook Comments