Teh 6 stvari se je v restavracijah dobro izogibati

Radi obiskujete restavracije?

Če je vaš odgovor pritrdilen, je dobro, da poznate teh 6 dobronamernih nasvetov, česa se je dobro v restavracijah izogibati.

1. Ob ponedeljkih ne naročajte morskih jedi

Slavni kuhar Anthony Bourdain je v svoji knjigi zapisal, da večina restavracij morsko hrano naroča ob torkih in četrtkih, zato je bolje, da se ribjim jedem ob ponedeljkih izognete. Izjema so seveda restavracije, ki ponujajo izključno morske jedi in so le te dnevno sveže.

2. Vegetarijanske jedi

Po anketi Food Network sodeč, kar 15 odstotkov kuharjev za pripravo vegetarijanskih jedi uporablja tudi živila živalskega izvora. kolikor želite biti popolnoma prepričani, da je vaša jed res 100% vegetarijanska, obiščite vegansko ali vegetarijansko restavracijo.

3. Ponudba dneva

Slavni kuhar Gordon Ramsay opozarja, da je treba biti pri naročanju dnevnih ponudb previden. Če jih je na meniju več kot pet in se število čez dan ne zmanjšuje, kar se navadno vidi kot prečrtana jed na meniju, obstaja velika verjetnost, da žal ne gre za ponudbo dneva.

4. Pijače z dekoracijo limone

Raziskovalci so obiskali 21 restavracij 43 krat in skupno pobrali 67 koščkov limon, ki jih navadno postrežejo poleg vode ali gaziranih pijač. Na kar 70 odstotkih vzorcev limon so našli 25 različnih vrst bakterij.

5. Kruh iz košaric

Ko obiščete restavracijo, vas nemalokrat na mizi pričaka košarica kruha. A pozor! Dobro se mu je izogniti, saj je veliko restavracij priznalo, da kruh, ki ostane v košarici ponudijo naslednjim gostom.

6. Surovi kalčki

Surovim kalčkom v restavracijah se je dobro izogniti, saj se zaradi njih lahko okužite s salmonelo, z bakterijo E.coli ali listerijo.

Facebook Comments