To je 7 razlogov, zakaj je dobro da pes spi v vaši postelji

Ne le spanje z mačkami, tudi pes v postelji lahko koristi vašemu zdravju. Da je pes človekov najboljši prijatelj, še kako drži.
Pa poglejmo, zakaj je dobro zvečer v posteljo povabiti tudi vašega kosmatinca.

1. ZAGOTAVLJA UDOBJE

V prisotnosti vašega kužka, se boste v postelji počutili udobno. Ni pa še znano, ali udobje prinaša ritmično dihanje kosmatinca ali morda njegova toplina.

2. PREMAGALI BOSTE NESPEČNOST

Družba vašega najboljšega prijatelja v postelji vam bo omogočila, da se boste lahko popolnoma sprostili in posledično tudi mirno spali in se prenehali zbujati.

3. RAZBREMENILI BOSTE STRES IN TESNOBO

Pozitiven odnos z vašim kužkom ima pomirjujoč učinek, kar vas bo razbremenilo stresa, ki se vam je nabral tekom dneva. Počutili se boste bolj mirno in posledično tudi lažje in bolje spali.

4. NE BO VAS ZEBLO

Še posebej v zimskem času, je velika prednost spanja s psom ta, da imate ‘zasebni grelec’. Psički imajo zelo radi bližino lastnika in se bodo stisnili čisto k vam. Posledično vas ne bo zeblo, kar spet omogoča boljši spanec.

5. POMAGA PROTI DEPRESIJI

Pasja ljubezen je ena najmočnejših ljubezni na svetu. Pes vas ima brez pogojno rad, kar daje tudi človeku občutek sprejetosti in ljubljenosti. To vam bo pomagalo do čustvenega ravnovesja, ki je še kako pomembno, v kolikor se soočate z depresijo ali drugi čustvenimi stanji.

6. OBČUTEK VARNOSTI

Psi imajo zelo razvit sluh, zato boste takoj vedeli, če se vam ponoči kdo pritihotapi v stanovanje. Vaš kuža bo takoj odreagiral, vi pa se boste počutili povsem varno celo noč.

7. DODATNA POVEZANOST

To je pomembno tako za vas, kot vašega ljubljenčka. Za njega ste vi njegov svet in zelo rad preživi čas z vami, pa ni važno kje in kdaj. Zato boste s spanjem s psom tudi njemu naredili veliko uslugo, posledično pa se boste vi počutili veliko bolje, saj boste vedeli, da ste zanj naredili najboljše.

Kaj pa vi, spite s svojim kužkom? Veseli bomo tudi kakšne fotografije v komentarju 😉

Facebook Comments