Ženske lahko preverijo spolno usmerjenost kar na levi roki?

Iz univerze v Essexu prihajajo novi rezultati raziskav, ki vas bodo močno presenetili, še posebej, če ste pripadnica nežnejšega spola.
Raziskava namreč kaže, da dolžina kazalca in prstanca na levi roki, nakazuje žensko spolno usmerjenost!

Znanstveniki so 18 parom enojajčnih dvojčic, pri katerih je ena heteroseksualna, druga pa homoseksualna, izmerili prste na levi roki in prišli do presenetljivega rezultata.  Če sta kazalec in prstanec enako velika, je večja verjetnost, da je ženska heteroseksualna, če pa sta različno dolga, pa obstaja večja verjetnost, da je ženska homoseksualno ali biseksualno usmerjena

To so storili tudi pri 14 parom enojajčnih dvojčkov, a pri moških niso našli nobene povezave.

Da pri ženskah prihaja do razlike, tako domnevajo, da gre za posledico večje količine hormona testosterona, kateremu je ena izmed dvojčic v maternici med nosečnostjo bolj izpostavljena kot druga.

Avtorica raziskave Tueseday Watts pojasnjuje: “Raziskava kaže, da se naša spolna usmerjenost določa v maternici in je odvisna od količine moškega hormona, ki smo ji izpostavljeni, ali pa načinu, kako se posamezno telo odzove na ta hormon, pri čemer imajo tisti, ki so izpostavljeni večji količini testosterona, večjo možnost, da so biseksualci ali homoseksualci.

Tako je Wattsonova prepričana, da nam lahko že pogled na levo roko ženske zagotovi podatek, ali je ženska lezbijka ali ne.

Ste že preverile svojo levo roko? Menite, da so rezultati raziskav pravilni?

Facebook Comments